Thermomix jako urządzenie wielofunkcyjne idealnie sprawdza się w gastronomii. W wielu Restauracjach nasze urządzenie wspiera pracę mistrzów kuchni, Już od 50-ciu lat pomaga, usprawnia i skraca czas pracy nad najbardziej wyrafinowanymi daniami restauracyjnymi, ponadto jest używane do niezliczonej ilości receptur i procesów. Już w pierwszych latach od wejścia urządzenia na rynek, jego producent - firma Vorwerk zaczęła współpracować z szefami w całej Francji. Osoby związane z restauracjami prędko zaczęły dostrzegać mnogość zastosowań, które pomagały urzeczywistniać ich autorskie, kreatywne pomysły. - Od 25 lat jwielkim fanem Thermomix® jest Dariusz Barański, Szef Kuchni w restauracjach Warszawska i Szóstka – "używałem go do niezliczonej ilości receptur i dań, nie mogło go zabraknąć w żadnej restauracji, którą prowadziłem lub pomagałem otwierać, wbudowana waga jest super aspektem – bardzo nam to przyspiesza pracę w kuchni, gdzie czynnik czasu gra kluczową rolę" - przekonuje szef kuchni. Od lat również Vorwerk Polska i środowisko szefów kuchni współpracuje, inspiruje się wzajemnie, dostarcza rozwiązań, wspiera i czerpie ogrom satysfakcji z kolejnych smakowitych momentów powstałych w tej kooperacji. Szefowie kuchni są obecni podczas testowania i wprowadzania na rynek kolejnych modeli urządzenia oraz akcesoriów Thermomix®, ale również dostarczają przepisów oraz cennych wskazówek, z których można czerpać, na platformie z przepisami Cookidoo.